Про зарахування в заклади дошкільної освіти та дошкільні групи навчально – виховних комплексів

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Відповідно до рішення виконавчого комітету  Ужгородської міської ради  від 08.11.2017р. №362 «Про електронну реєстрацію дітей дошкільного віку до ЗДО та НВК м. Ужгорода»  з 1 січня 2018 року діти у заклади дошкільної освіти та дошкільні відділення навчально – виховних комплексів  зараховують у порядку черговості тільки за умови реєстрації в електронній черзі на офіційному сайті Ужгородської міської ради. Електронна реєстрація є обов’язковою для того, щоб дитина могла бути зарахована до закладу дошкільної освіти   чи в дошкільні групи навчально – виховних комплексів.  Вона здійснюється шляхом заповнення спеціальної електронної форми  на офіційному веб-порталі Ужгородської міської ради  через рубрику «Кабінет ужгородця».

Ознайомитися з Положенням про електронну реєстрацію  дітей до закладів дошкільної освіти  та дошкільних груп навчально виховних комплексів міста Ужгород можна на сайті Ужгородської міської ради, управління освіти, сайтах закладів дошкільної освіти.

Рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради 16.01.2019 року №16 «Про закріплення територій обслуговування за закладами освіти міста Ужгород» за закладами дошкільної освіти та навчально - виховними комплексами закріплено вулиці для зарахування дітей  виключно пільгових категорій.

Відповідно до Положення першочергово зараховуються до закладів дошкільної освіти  та навчально – виховних комплексів  такі категорії:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 

- діти, які перебувають під опікою чи в прийомних сім'ях; 

- діти із сімей, переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції;

- діти із сімей військовослужбовців, що призначені для проходження служби у м. Ужгород.

-  діти з сімей, пільги на зарахування яких в заклади дошкільної освіти   передбачені законами України.

 Прийом до ЗДО (НВК) заявників пільгових категорій відбувається у співвідношенні 1:10 (1 дитина пільгової категорії - 10 дітей без пільг) за наявності документа, що свідчить про наявність пільг.