Про проведення громадського обговорення

Опубліковано: Березень 15, 2023

Навчально-виховним комплексом «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія» Ужгородської міської ради Закарпатської області проводиться громадське обговорення щодо присвоєння закладу освіти імені Другетів.

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення

 

Найменування організатора громадського обговорення:

навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія» Ужгородської міської ради Закарпатської області;

 

Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія» Ужгородської міської ради Закарпатської області;

 

Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі, та обґрунтування такої пропозиції:

ім’я Другетів.

Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія» Ужгородської міської ради Закарпатської області розпочав свою роботу у 2004 році як Ужгородська угорськомовна гімназія з метою відродження гімназійної освіти угорською мовою для мешканців міста Ужгорода та Ужгородського району. Заклад освіти вважає себе наступником колишньої гімназії, яка понад 400 років працювала у м. Ужгороді, була заснована представниками сім’ї Другетів і зуміла акумулювати в собі все те найкраще та найцінніше з педагогічної думки і практики, що виробила шкільна система в Центральній Європі протягом століть. У своїй роботі заклад освіти намагається наслідувати приклад попередників, виховувати учнів у дусі патріотизму, який, своїм вагомим внеском у розвиток міста, його освіту і культуру, неодноразово продемонструвала сім’я Другетів. Саме тому педагогічний, учнівський та батьківський колективи вирішили таким чином вшанувати пам’ять сім’ї Другетів, яка понад 360 років правила Ужгородом, зробила його містом.

Питання про присвоєння імені Другетів було актуальним вже під час створення закладу, але тодішнє законодавство не дозволяло вирішити його позитивно. Крім того, неофіційно заклад всюди впізнають за іменем Другетів.

 

Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія» Ужгородської міської ради Закарпатської області.

 

Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення:

громадське обговорення буде проходити 26.04.2023 о 10.00 год. у формі круглого столу в актовій залі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія» Ужгородської міської ради Закарпатської області.

 

Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень):

88000, Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Михайла Грушевського, 39а, udg.uz.ua@gmail.com, (0312) 64-71-63.

Пропозиції (зауваження) можуть бути надані в усній або письмовій формі. Усне звернення викладається на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв’язку. Письмове звернення надсилається поштою або передається до закладу освіти особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет.

Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються.

Пропозиції (зауваження) можуть бути надані з 20.03.2023 по 24.04.2023.

 

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

88000, Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Михайла Грушевського, 39а, udg.uz.ua@gmail.com, (0312) 64-71-63.

 

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Ковач Петро Петрович, директор.

 

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення:

офіційні сайти закладу освіти та управління освіти Ужгородської міської ради.