Про оцінку дерев у Ротарі-парку

Опубліковано: Липень 11, 2022

Про оцінку дерев у Ротарі-парку
8 липня за ініціативи управління освіти вчителі біології УЗОШ І-ІІІ ст. № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського Ганна Попович, НВК «Гармонія» Аліна Хома зі своїми учнями, УЗОШ І-ІІІ ст. № 8 Ольга Гриців, Ужгородської гімназії № 14 Віктор Рошко, представниці учнівського самоврядування міста Ужгорода «КОРЗО» Олеся Ясевич та Аліна Машика, членкиня ГО ФРІ Анастасія Орел, спільно з методисткою управління освіти Оксаною Павлючок-Гогерчак у Ротарі-парку допомогли зробити оцінку дерев, щоб занести їх у базу даних і прорахувати всі вигоди, які вони надають нам і нашому місту.
Ефективне управління починається з повного всеохоплюючого володіння інформацією про зелені ресурси. Тому інвентаризація дерев вкрай важлива. Проєкт iTree4UA націлений на те, щоб в Україні працював інструмент iTreeEco, який допомагає громадянам і владі цінувати свої дерева і краще управляти ними, тобто розуміти, де яка порода краще себе почуватиме, як краще доглядати за деревами і скільки вартують екосистемні послуги, які надає кожне окреме дерево.
Завданням було зібрати польові дані і обробити в американській програмі iTreeEco, внаслідок чого отримано перелік відомостей дерев, що вони дають місту, парку, тобто, яка від них користь. Такі дані дуже потрібні і для наукових робіт, для захисту зелених насаджень від вирубки.