Про гру Кліматичні дії»

Опубліковано: Червень 10, 2022

Про гру Кліматичні дії»
Зміни в природі, як відомо, відбуваються рік від року – і це одна з головних рушійних сил еволюції. Тварини і рослини будуть процвітати в тому кліматі, до якого добре пристосовані, але виявляться на межі зникнення, якщо погодні умови різко зміняться. Ці процеси ми можемо спостерігати навіть тут і зараз: через глобальне потепління скорочуються популяції тварин і рослин. Те, що клімат планети змінюється не викликає сумнівів і деякі наслідки глобального потепління вже впливають на нас. Нам більше не потрібно запитувати себе чи відбуваються зміни клімату і чи спричинені вони діяльністю людини. Натомість ми повинні спитати себе: «Що можу зробити саме я і зараз?».
Тому за сприянням управління освіти з 23.05.2022 по 10.06.2022 методистами центру з питань методичного забезпечення діяльності закладів освіти управління освіти Симкович М.О. та Павлючок-Гогерчак О.В. було проведено гру Кліматичні дії» для учнів 5-6 класів УЗОШ №№ 6, 7, 8, 10, 12, 19, 20 та НВК «Гармонія.
Гра «Кліматичні дії» розроблена Європейським Союзом у 2016 році англійською мовою і адаптована для навчання ужгородських школярів кліматичним діям. Вона присвячена щоденним рішенням на покращення умов навколишнього середовища, набуття учнями навичок власними діями зменшення негативного впливу на глобальну зміну клімату, зокрема: їздити в школу на велосипеді, приймати душ замість ванни, сортувати сміття, вживати продукти місцевих фермерів, висадка дерев, економія електроенергії, відмова від пластику, відповідальне користування, утеплення будинків тощо.
За виготовлення гри дякуємо Андрію Доніченко, керівнику ГО «Інклюзивна майстерня «Паралельний світ».