Переможниця ІІІ (міського) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади зі східних мов (китайська мова)

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Переможниця ІІІ (міського) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади зі східних мов (китайська мова)

Сьогодні ми розповідаємо про Підгорну Зоф`ю - ученицю  10 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови, переможницю ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади східних мов. За весь час існування  цієї олімпіади, Зоф`я є єдиною представницею Ужгорода і Закарпаття, яка прийняла в ній участь, та ще і так успішно –  І місце серед учнів 9 - х класів.

Зважаючи на те, що китайську мову в закладах освіти міста не вивчають, дівчинка за власним бажанням почала її вивчати самостійно три роки тому. Спочатку вивчала мову самотужки, потім звернулись до єдиного в Закарпатті професійного викладача китайської мови (філолога китайської мови) пані Ольги Лук`яненко.  Впродовж перших двох років Зоф`я старанно вивчала складну мову і досягнуті успіхи дали можливість впродовж місяця пройти навчання у мовній школі при Пекінському університеті мови та культури. 

У вересні 2019 року під час ділового візиту  делегації посольства КНР у місто Ужгород, відбулося знайомство дівчинки з тодішнім Надзвичайним і Повноважним Послом Китаю в Україні паном Ду Веєм, який відзначив Зоф'їну наполегливу працю з вивчення мови, щире бажання знати культуру Китаю та запропонував їй навчання в університеті в Китаї за її вибором. 

Вивчати екзотичну для Закарпаття мову дівчинка не припиняла. З жовтня 2019 року стала слухачем освітньо – культурного центру «Інституту Конфуція» при  Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», а в грудні 2019 р. була запрошена в Посольство КНР на офіційну церемонію вручення Премії Надзвичайного і Повноважного Посла Китаю. Була серед 12 учнів з усієї  України, які отримали цю почесну нагороду. На прийомі в посольстві відбулося знайомство з керівництвом та викладачами Київської гімназії східних мов, де і  отримала запрошення на участь у  олімпіаді з китайської мови.

Успіх на Всеукраїнській олімпіаді тільки підштовхнув Зоф'ю до ще більш наполегливої роботи над вивченням мови і культури Китаю. В лютому 2020 вона почала підготовку до участі у Всесвітньому конкурсі «Міст китайської мови», у фіналі якого 29 травня 2020 року вона виборола почесне ІІІ місце.

Крім участі у конкурсі, Зоф'я захистила  HSK 3 (B1) та HSK 4 (B2) рівні міжнародного сертифікованого іспиту на знання китайської мови.

Талановита учениця  має значні успіхи і з інших навчальних дисциплін. У ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської  мови вона виборола ІІ місце, а також посіла ІІІ місце на другому  етапі конкурсу -захисту МАН у секції «Українська література». Має успіхи Зоф'я і з хімії. За участь у  VI Всеукраїнській інтернет-олімпіаді "На урок" вона нагороджена дипломом І ступеню.

Приклад Зоф`ї Підгорної показує, що наполеглива праця і віра в свої сили допомагає досягти  успіху в будь – яких починаннях.