Опубліковано: Травень 17, 2024

16 травня 2024 року відбулася нарада з керівниками закладів освіти, на базі яких створено тимчасово екзаменаційні центри (ТЕЦ) для проведення національного мультипредметного тесту (НМТ).
Обговорили особливості проведення основної сесії НМТ у 2024 році. Відповідно до Порядку проведення національного мультипредметного тесту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 21.12.2023 № 1547 (зі змінами), цьогорічні випускники виконуватимуть сертифікаційну роботу НМТ в один день у два етапи: кожен етап триватиме по 120 хвилин, з перервою у 20 хвилин після першого етапу. Сертифікаційна робота НМТ міститиме завдання з чотирьох навчальних предметів: обов’язкових — українська мова, математика та історія України, і на вибір — українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія, географія.
Наголосили на правилах допуску учасників до ТЕЦ. Допуск розпочинається за 30 хв і припиняється за 10 хвилин до початку тестування. Учасник НМТ для допуску до ТЕЦ має пред'явити документ, що посвідчує особу, та сертифікат. Якщо учасник запізнився або при вході в ТЕЦ не може предʼявити документ, що посвідчує особу, він не допускається до участі в НМТ.
З міркувань безпеки інформація про час, дату та місце проведення НТМ не публікується.