Онлайн-конференція для лідерів учнівського самоврядування та працівників закладів освіти, відповідальних за цю ділянку роботи

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Онлайн-конференція для лідерів учнівського самоврядування та працівників закладів освіти, відповідальних за цю ділянку роботи

24 січня управлінням освіти було проведено онлайн-конференцію для лідерів учнівського самоврядування та відповідальних за цю ділянку роботи працівників закладів освіти. Модераторка конференції Марія Симкович ознайомила присутніх з метою та цілями учнівського самоврядування, проінформувала про принципи організації життя шкільних колективів.

Перший блок роботи базувався на обговоренні нормативних документів та головних завдань і вимог для успішного самоврядування в закладі. Наступна частина, практична, полягала у напрацюванні проблемних точок та шляхів їх вирішення. Лідери давали відповідь на питання з чим асоціюється учнівське самоврядування та який стан його роботи в школах та місті. Зокрема, за підсумками голосування було визначено, що більшість учнівських колективів потребують допомоги у своїй роботі у період карантину. Школярам та педагогам бракує навичок організації цієї роботи в дистанційному режимі.

Підсумком зустрічі стала домовленість щодо проведення навчання з координаторами та лідерами, за підсумками якого розробити методичні рекомендації щодо роботи учнівського врядування під час дистанційного режиму.