Опубліковано: Травень 15, 2024

З нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї, відродження та популяризації цінностей української родини, збереження народних традицій та історичної спадщини, серед закладів освіти проведено міський (відбірковий) етап фестивалю-конкурсу родинної творчості «Родинний дивосвіт».
Фестиваль-конкурс проводився у 4 номінаціях: «Родинні традиції», «Світ родинних захоплень», «Моя сім’я як вишиванка», «Родинний оберіг».
У номінації «Родинні традиції» учасники представляли родинну творчість – творчі виступи. Перше місце у цій номінації отримала родина Шестакових із закарпатською народною піснею «Іванку, Іванку», які представляли заклад дошкільної освіти № 1. Сімейний ансамбль представляють мама Тетяна, дві доньки, дві племінниці та внучка Соломія, які співають уже протягом п’яти років.
У номінації «Світ родинних захоплень» свою майстерність у проведенні майстер-класу продемонстувала сім’я Парафейник. Головну роль у творчому житті родини відіграє бабуся Світлана, яка долучає свою онуку Соломійку, вихованку закладу дошкільної освіти № 29 «Дивосвіт», до збереження народних традицій. Бабуся і онука розповіли та показали як виготовляти ляльку-мотанку.
Родини Дранчак та Луцик – мами та доньки, представили майстер-клас по виготовленню писанок у техніці декупаж та крапанки. Представники цих родин – творчі особистості, які захоплюються різними галузями мистецтва та передають знання своїм донечкам, вихованкам закладу дошкільної освіти № 12.
Бажаємо родинам-переможцям міського (відбіркового) етапу фестивалю-конкурсу успіхів та перемоги у обласному етапі фестивалі-конкурсу «Родинний дивосвіт».

Відеоматеріали переможців міського (відбіркового) етапу за посиланням: https://www.facebook.com/share/p/kmBns8gBjpE9Amw5/?mibextid=WC7FNe