Обласний форум для юних лідерів

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Обласний форум для юних лідерів

7 представників та координатор учнівського врядування міста «КОРЗО» Марія Симкович взяли участь у дводенному обласному форумі для юних лідерів, який проходив 29-30 березня у ПАДІЮНі. У заході взяли участь більше 100 активістів органів дитячого самоврядування обласних закладів освіти та їх координатори.
Під час форуму юні лідери акцентували увагу на важливості виховання в сучасної молоді потреб у самореалізації та збереженні духовних цінностей. Було представлено чимало молодіжних проектів, спрямованих на вирішення актуальних проблем. Зокрема, голова учнівського врядування міста, учениця 11 класу УЗОШ №6 Наталія Савко також коротко представила проект «Не самі в самотності» і попросила долучатися до нього небайдужих підлітків.
Власне бачення вирішення важливих проблем, які стосуються зміни клімату та глобального потепління учнівське врядування міста представило також і на тренінгу «Зберегти планету», який провела Катерина Станкевич-Коваль.
Цікавими та інформаційно насиченими були тренінги «Футуризм» (модератор - Єдуард Юрченко, кандидат філософських наук) , «Інтермаріум» (модератор Дутчак Владислав, кандидат філософських наук, доцент), «Селф-менеджменент» (тренер - Бірюк Ярослава, івент-менеджерка INFORUM, кураторка культурно-мистецької платформи «ПАТРІОТ»), «Стукайте і вам відчинять» (тренер - Даніель Самсонов, журналіст телеканалу UA:Закарпаття).
Марія Симкович спільно з головою врядування Наталією Савко також провела тренінг на тему «Лідерство=ефективне управління!?Чи легко бути тим, хто бачить проблему?», під час якого спільно з лідерами області спробували охарактеризувати риси справжнього лідера, обговорити проблеми та перешкоди, які чекають на шляху до реалізації всіх задумів.
Після практичної частини учні взяли участь у лідерській вечірці, яку в тому числі провів і член учнівського врядування «КОРЗО», учень 9 класу УЗОШ №6 Артем Черепаня.
30 березня на учнів чекали екскурсія містом до знакових місць та лідерський пікнік. Також лідери обговорили плани на літо.
Молоді хлопці та дівчата провели цікаві та корисні дні, в ході яких відпрацьовували спільні навички в роботі, обмінялись досвідом лідерського руху молоді в межах області. А за активну участь всі учасники були нагороджені сертифікатами.