Нарада з керівниками закладів освіти міста Ужгорода

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Нарада з керівниками закладів освіти міста Ужгорода

6 березня 2019 року в актовій залі УСШ І-ІІІ ст.№5 відбулась нарада керівників закладів освіти міста Ужгорода. На нараді розглянули такі питання:
1. Про підсумки повторного моніторингу щодо забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів освіти. Доповідала Дудинець Ж.І., яка повідомила присутнім результати моніторингу сайтів закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Сказала про недоліки, які виявили під час моніторингу і, які необхідно усунути, а також відзначила сайти, які дуже зручні для користувачів, на яких легко знайти всю необхідну інформацію. Також нагадала про перелік інформації, яка обов’язково повинна бути розміщена на сайтах закладів освіти, про можливість доступу до інформаціі людей з порушеннями зору, про план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу в закладах освіти та ін.
За підсумками проведеного моніторингу, комісія дійшла висновку, що в більшості закладів освіти міста забезпечено виконання ст. 30 Закону України «Про освіту». Але необхідно продовжити роботу щодо покращення функціональності сайтів для забезпечення іх дієвості, актуальності розміщеної інформації, вдосконалення пошукових функцій;
2. Підготовка до пробного ЗНО. Стан реєстрації випускників до основного ЗНО-2019. З цього питання доповіла Шварц О.Г., яка повідомила про перебіг підготовки до пробного ЗНО, що вже зроблено, що ще планується, скільки учнів зареєстровано, скільки персоналу буде залучено до роботи на ЗНО, про умови і особливості проходження основного зовнішнього незалежного оцінювання у поточному році;
3. Про порядок проведння державної підсумкової атестації доповіла Кирик В.М., яка повідомила про механізм і форми проведення ДПА осіб, які здобувають загальну середню освіту в освітніх закладах І-ІІІ ст. Ознайомила з умовами проходження державної підсумкової атестації, які категорії осіб проходять ДПА та ін;
4. Різне. Доповіли Брензович Л.Г., яка прозвітувала про використання коштів у 2018 році та розповіла про бюджет в галузі освіти на 2019 р. Даньків І. З. доповіла про підготовку до проходжння вчителями курсів підвищення кваліфікації та перебіг атестації. Семаль Н.І. доповіла про кадрові питання, оформлення документів, а також наголосила на важливості в закладах освіти ознайомлення з пам’яткою про правила поводження із виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами.

Підвела підсумки наради начальник управління освіти Ужгородської міськоі ради Наталія Мухомедьянова, яка узагальнила всю вищесказану інформацію, обговорила з керівниками нагальні питання щодо освітньої та фінансово-господарської діяльності закладів, закцетувала увагу керіників на питанні готовності закладів до забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття середньої освіти і висловила рекомендації щодо усунення існуючих недоліків.
На завершення Наталія Мухомедьянова привітала усіх присутніх жінок з прийдешнім святом весни, Міжнародним жіночим днем 8 Березня і побажала їм натхнення, радості, любові, краси і ніжності, весни в душі та родинного затишку.