Нагородження переможців та лауреатів першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Нагородження переможців та лауреатів першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021»

8 грудня 2020 року відбулося нагородження переможців та лауреатів першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021».

У номінації «Українська мова та література» дипломом переможця нагороджено талановитого молодого педагога, відповідального та творчого працівника Лінгвістичної гімназії імені Т.Г. Шевченка, активного члена міського методичного об’єднання вчителів-словесників  Тодера Дмитра Дмитровича.

Учитель результативно працює над науковою темою «Формування навичок медіаграмотності учнів на уроках української мови і літератури», удосконалюючи власний фаховий почерк та методичний стиль. «Уроки української мови та літератури, –  вважає Дмитро Дмитрович, – стають сучасною платформою для формування медіаграмотної особистості».

«В роки дитинства кожен повинен глибоко пережити почуття радості від праці, а через нього і почуття власної гідності, гордість від того, що зміг перебороти певні труднощі», – саме ці слова Василя Сухомлинського служать педагогічною ідеєю для переможця першого ( зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Трудове навчання», вчителя Ужгородської загальноосвітньої школи №8 Русин Емілії Михайлівни, яка нагороджена дипломом І ступеня управління освіти Ужгородської міської ради.

Педагог вміє продукувати оригінальні інноваційні ідеї. Велику увагу Емілія Михайлівна приділяє роботі з обдарованими учнями. Принципова та доброзичлива користується повагою серед учнів, їх батьків, колег по роботі. Активна в громадському житті, відзначається загальною культурою і високими моральними якостями. 

«Навчальні заняття для мене та моїх учнів – постійний пошук, спільна праця, в основі якої довіра та спільне бажання досягнути бажаний результат», – зазначає переможець Конкурсу у номінації «Математика», учитель Ужгородської загальноосвітньої школи №12 Стегура Оксана Василівна.

Педагог на високому рівні володіє сучасними інноваційними методиками і технологіями, активно їх використовує в освітньому процесі. Інновації не складний у користуванні «інструмент» для Оксани Василівни, бо володіє ним досконало. Атмосфера доброзичливості та активної співпраці вчителя і учня панує на її уроках.

Дипломом лауреата Конкурсу у номінації «Трудове навчання» нагороджено відповідального, досвідченого педагога, умілого організатора учнівського колективу, учителя Ужгородської загальноосвітньої школи №6 Пічкар Мирославу Іванівну. Надзвичайно активна й ініціативна, саме тому взяла участь у конкурсі «Учитель року – 2021». Творчий простір учителя дає змогу майстерно виготовляти не лише ялинкову прикрасу за допомогою техніки «ажурне випилювання», яке було представлено учасницею на майстер-класі, але й інші новітні технології з легкістю опановує педагог.

Управління освіти  щиро вітає переможців і бажає успіхів у другому (регіональному) турі конкурсу «Учитель року – 2021».