Міське методичне об’єднання вчителів української мови і літератури.

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Міське методичне об’єднання вчителів української мови і літератури.

10 жовтня 2019 року в Ужгородській гімназії №13 відбулося міське методичне об’єднання вчителів української мови і літератури. Методична майстерня за темою «Як створити мотиваційне навчальне середовище для вивчення нової редакції «Українського правопису» зацікавила присутніх. Адже мова змінюється, і правопис має відображати насамперед її сучасний стан.

Учителька Дору Г.Ф. підготувала презентацію   про історію українського правопису.

Педагоги мали можливість переглянути невеличке відео «Як вивчити зміни до правопису». Заступник директора з навчально-виховної роботи, вчителька української мови і літератури Ужгородської гімназії №13 Гулянич Світлана нагадала, що правопис є документом, яким мають керуватися всі, хто користується мовою. Проте нова редакція правопису 2019 року вводиться поступово.

Вчителі української мови і літератури  працювали в групах, кожна з яких мала виконати завдання, пов’язане із правописом слів відповідно до нової редакції «Українського правопису», виконані завдання  поповнювали «кишеньки» лепбука.

Вайдич Ірина провела практичне заняття «Як добре ви знаєте зміни до нової редакції «Українського правопису» у програмі онлайн-тестування «Kahoot!».

На пам'ять вчителі української мови і літератури Ужгородської гімназії №13 подарували кожному учаснику «Український правопис 2019: зміни та правила».