Методичне об'єднання класних керівників

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Методичне об'єднання класних керівників

16 грудня 2020 року на базі УСШ 5 в дистанційному форматі відбулося міське методичне об'єднання класних керівників на тему «Сучасні форми виховної роботи в умовах розвитку освітнього простору школи. Особливості національно-патріотичного виховання в умовах реалізації програми «Нова українська школа у поступі до цінностей».

Класні керівники закладу професійно поділилися новаціями, власним досвідом, а голови шкільних методичних об’єднань опанували сучасні технології виховного процесу, які формують необхідні життєві компетентності.

Зі словами привітання звернулася до всіх методист управління освіти Марія Симкович. Зокрема, вона відзначила, що програма «Нова українська школа» у поступі до цінностей» допомагає класному керівнику осмислити сучасні виклики виховання та його головні засади, базові моральні цінності.
У даній програмі визначено чіткі пріоритети у вихованні особистості дитини із сформованими компетентностями, які допомагають учнівській молоді відбутися у житті як порядній, високоморальній, професійно успішній, здоровій і щасливій людині.

Привітали освітян і директор школи Іветта Цеголняй та голова шкільного м/о Марія Олексик, які представили циклограму роботи класного керівника  під час дистанційної форми навчання.

Голова міської творчої групи класних керівників, учитель Ужгородської ЗОШ І-ІІІ с. №20 – ліцею «Лідер» Юрій Клецко ознайомив усіх зі складовими та основними нормативними документами національно-патріотичного виховання.

Змістовну доповідь підготував учитель інформатики Комарницький Ф.Є., котрий розповів про сервісами,  якими можна  користуватися в умовах змішаного та дистанційного навчання.

Справжні родзинки досвіду представили класні керівники Наталія Савко, Любов Мандриченко , Богдана Драбюк, Оксана Новак . Присутні відмітили, що в кожного з них свій стиль і методи роботи, але всі працюють цікаво й креативно.

Засідання пройшло активно та продуктивно. Як результат  - визначено концептуальні засади, форми і методи громадянського виховання, обговорено ефективні форми національно-патріотичного виховання, запропоновано інноваційні методи виховної роботи з учнівською молоддю.