Майстер-клас для дітей з особливими освітніми потребами

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Майстер-клас для дітей з особливими освітніми потребами
За сприяння управління освіти Ужгородської міської ради 14 та 21 грудня 2020 на базі Ужгородської гімназії №16 в центрі арт-терапії - гончарна майстерня «Чарівний глечик» відбувся майстер-клас «Ознайомлення з основними прийомами ліплення з глини» для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в початкових класах шкіл міста Ужгорода.
Майстер клас провів викладач гуртка з гончарства Олександр Сенько, який відзначив, що робота з теплим природнім матеріалом позитивно впливає на психіку дітей. Праця на гончарному крузі розвиває тактильну чутливість, заспокоює, зосереджує, концентрує увагу. Діти творять, а це завжди позитивний процес. Заняття з гончарства покращують психологічний і фізичний стан. Це і моторика, і розвиток мозкової діяльності, яка пов’язана з розвитком рук.
Також на занятті були присутні батьки і асистенти вчителів інклюзивних класів, які із задоволенням допомагали діткам виготовляти вироби із глини. Під керівництвом майстра за невеличкий проміжок часу діти перетворювали грудочку м’якої глини на свій власний витвір – черепаху, свинку. Результати дитячої творчої праці будуть випалені у спеціальній печі в майстерні Олександра Івановича, тож дуже скоро школярі зможуть віднести додому керамічний виріб, створений власними руками.