Круглий стіл динамічної групи вчителів математики

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Круглий стіл динамічної групи вчителів математики

26 вересня 2019 року на базі УСЗОШ І-ІІІ ст. №4 у формі круглого столу відбулося засідання динамічної групи вчителів математики на тему «Як створити мотиваційне навчальне середовище». Голова міського методичного об’єднання М.Семенюк зауважила, що під час навчання математики необхідно систематично збуджувати, розвивати і змінювати пізнавальний інтерес учнів. Важливу роль у формуванні позитивного ставлення учнів до навчання відіграє як зміст матеріалу, так і його зв'язок з життям та практикою.

Педагоги розглянули кілька презентацій, які підготували О.Шварц, методист методичного кабінету управління освіти, М. Семенюк та Т. Кіндюх, керівник динамічної групи вчителів математики. Кожен слайд учасники розглянули через призму практичного досвіду вчителів та обговорили цікаві завдання з математики, які були продемонстровані. Присутні висловлювали чимало цікавих ідей, ознайомилися з новими сучасними підходами, за допомогою яких можна зацікавити учнів та мотивувати їх вивчати математику. Адже основним завданням створення мотиваційного середовища є така організація навчальної діяльності, яка би максимально сприяла розвитку мотиваційного потенціалу особистості учня.

Учасники також обмінялися досвідом, який здобули, взявши участь у майстерках на освітньому фестивалі «Uzhhorod EdFest 2019», де педагоги почули безліч корисних порад, почули нові освітні ідеї від фіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine-2017 та інших творчих новаторів, агентів освітянських змін.