Конференція практичних психологів на тему «Проблеми адаптації дітей до освітнього закладу»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Конференція практичних психологів на тему «Проблеми адаптації дітей до освітнього закладу»

20 лютого 2019 року на базі УЗОШ № 20 – ліцей «Лідер» відбулася конференція на тему «Проблеми адаптації дітей до освітнього закладу», в якому взяли участь 39 практичних психологів освітніх закладів міста.

Бабидорич Наталія, практичний психолог ЗДО №6 «Сонечко» висвітлила питання психологічних аспектів адаптації дитини до дошкільного освітнього закладу (терміни адаптації, фактори, що впливають на ці процеси), акцентуючи увагу на завданнях, що стоять перед практичними психологами у цей важкий для дошкільників період.
Биркович Ірина, практичний психолог СНВК «Пролісок» розкрила особливості процесу адаптації першокласників до навчання в НУШ, ознайомила учасників з новими формами, методами, прийомами, що можуть застосовувати психологи в адаптаційний період в діагностичній та профілактичній роботі.

Гамршмід Наталія, практичний психолог УСШ І-ІІІ ст. №5 охарактеризувала специфіку адаптаційних процесів під час переходу учнів від початкової школи до основної, визначивши необхідні кроки працівника психологічної служби, які б спряли успішній адаптації п’ятикласників.

Учасники конференції брали активну участь в обговоренні питань, що розглядалися, ділилися власними напрацюваннями. Врешті дійшли до висновку, що спільними зусиллями практичних психологів, педагогів та батьків адаптаційний період для дітей на всіх етапах їх розвитку можна зробити легким і комфортним, і тоді діти кожного ранку будуть йти до освітнього закладу з бажанням і радістю, щоб цікаво проводити час, навчатися новому, розвивати творчі здібності та спілкуватися з однолітками.