Інструктивно-методична нарада «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами дошкільного та шкільного віку»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Інструктивно-методична нарада «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами дошкільного та шкільного віку»
Сьогодні, 9 вересня, на базі УЗОШ І-ІІІ ступенів №20 –ліцею «Лідер» для закладів освіти міста, в яких організовано інклюзивне навчання, було проведено інструктивно-методичну нараду на тему «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами дошкільного та шкільного віку».
Метою проведення наради було визначити ефективні шляхи формування інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами у закладі дошкільної освіти, обмін досвідом впровадження інклюзивного навчання у закладі загальної середньої освіти.
Участь в нараді взяла фахівець КУ «Інклюзивно-ресурний центр» Лілія Нікітіна, яка розповіла присутнім про організацію роботи команди психолого-педагогічного супроводу в закладах освіти та ознайомила з правилами заповнення Індивідуальної програми розвитку.
Методист управління освіти Оксана Павлючок-Гогерчак обговорила із учасниками заходу алгоритм дій адміністрацій закладів освіти щодо організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
Учасники наради поділилися досвідом, обговорили проблемні питання, отримали можливість поповнити свої професійні компетенції технологіями реалізації інклюзії, взаємодіяти в команді фахівців та з дітьми із різними особливими освітніми потребами.