І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано: Травень 05, 2023

І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)
5 травня 2023 року на базі Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 – ліцею «Лідер» стартував І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед роїв середньої та старшої вікових груп.
Привітали учасників та побажали їм успіхів, оптимізму, хороших результатів начальниця управління освіти Наталія Баранюк та директор УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» Марʼян Комарницький.
Свою звитягу, мужність, спритність та влучність, силу та витривалість продемонстрували рої восьми закладів освіти міста Ужгород, а саме: СЗОШ І-ІІІ ст. № 4, УЗОШ І-ІІІ ст. № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського, УЗОШ І-ІІІ ст. № 7, УЗОШ І-ІІІ ст. № 8, УЗОШ І-ІІІ ст. № 9, УЗОШ І-ІІІ ст. № 19, УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер», Ужгородської класичної гімназії.
Рої змагалися у таких випробуваннях: інтелектуальна гра-вікторина «Відун», козацька забава «Перетягування линви», конкурс зі стройової підготовки «Впоряд», конкурс з надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого «Рятівник», а також пройшли такі випробування як віджимання, метання гранати на влучність, підтягування на перекладині, стрільба з пневматичної зброї, розбирання та складання автомату АК-74.
За результатами всіх випробувань у запеклій, азартній і безкомпромісній боротьбі серед роїв старшої вікової групи І-е місце посів рій «Полуботки» УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер», на ІІ-у місці – рій «Азов» Ужгородської класичної гімназії ,а на ІІІ-у місці – рій «Патріот» УЗОШ І-ІІІ ст. № 8.
Рій «Січовики» УЗОШ І-ІІІ ст. № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського посів І місце у середній віковій групі.
В інтелектуальній грі-вікторині «Відун» кращі знання з історії України доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України показав рій «Патріоти» УЗОШ І-ІІІ ст. № 8.
Рій «Полуботки» УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» показав високу вправність у конкурсі «Впоряд» та проявив найкращу фаховість у конкурсі «Рятівник», а також найрезультативнішими був у випробуванні зі стрільби.
Перемогу у випробуваннях з перетягування линви, віджиманні та підтягуванні здобув рій «Оборонець» УЗОШ І-ІІІ ст. № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського.
Найвлучнішим у метанні гранати був рій «Патріот» УЗОШ І-ІІІ ст. № 19, а у розбиранні та складанні АК-74 свою високу майстерність продемонстрував рій «Дорошенки» УЗОШ І-ІІІ ст. № 9.
Завітали на відкриття та взяли участь у роботі суддівської колегії військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Призерів та переможців у особистих та командних змаганнях І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») нагородили грамотами та дипломами управління освіти Ужгородської міської ради.
Вітаємо переможців!