Фінал загальноміських інтелектуальних змагань «Дебати зі сталого розвитку»

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Фінал загальноміських інтелектуальних змагань «Дебати зі сталого розвитку»

6 травня 2019 р. в малій залі Ужгородської міськоі ради відбувся довгоочікуваний фінал І загальноміських змагань інтелектуальної гри «Дебати зі сталого розвитку, в якому зустрілися найсильніші команди, за підсумками попередніх етапів змагань, ними стали команди УСЗОШ І-ІІІ ст.№2 та Ужгородської загальноосвітньоі школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів. Нагадаємо, що попередні етапи змагань відбулися на базі факультету Історії та міжнародних відносин УжНУ, в яких взяло участь 12 команд, що представляли заклади освіти міста Ужгорода.
Виступи команд оцінвало почесне журі, серед членів якого були Олександр Білак, заступник міського голови, який вже декілька років поспіль підтримує різні молодіжні ініціативи і зокрема такі дебатні турніри, Наталія Мухомедьянова, начальник управління освіти Ужгородської міськоі ради, представники УжНУ та різних громадських організацій.
Шляхом жеребкування обрали тему фінальних дебатів, а саме — «Повноліття є точкою відліку для громадсько активних дій». Тема є надзвичайно актуальною для сьогоднішньої молоді, юні учасники активно доводили свою позицію — хтось емоційно, хтось незворушно, але у всіх відчувалася жага до перемоги. Члени журі відмітили, що за час проведення пепоредніх етапів, можна було спостерігати як команди удосконалювалися, враховували попередні недоліки, набиралися досвіду і рівень їх у фіналі відчутно зріс. Доводячи свою точку зору, спікери використовували більше фактажу, підкріплювали свої виступи юридичними складовими, ставили цікаві запитання і давали аргументовані відповіді, що свідчило про їх обізнаність та кмітливість.
Отож, за підсумками гри, переможцем стала команда УСЗОШ І-ІІІ ст. №2, яка набрала найбільшу кількість балів і представить місто Ужгород на Всеукраїнських змаганнях з дебатів, які відбудуться на прикінці травня у місті Камянець-Подільський. Відповідно ІІ місце посіла команда УЗСШІ з поглибленим вивченням окремих предметів.
О. Білак та Н. Мухомедьянова вручили переможцям та учасникам цінні призи та подарунки від Ужгородської міськоі ради, Ужгородського національного університету та почесні грамоти управління освіти. Також подякували усім, хто долучився до організації та проведення змагань, учасникам, педагогам, волонтерам і висловили надію, що з кожним роком кількість подібних заходів і учасників буде тільки зростати.
Вітаємо переможців і бажаємо подальшого успіху в боротьбі за вищу сходинку.