День захисника України!

Опубліковано: Лютий 17, 2022

День захисника України!

Віднедавна, 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, в нашій державі відзначають День захисника України. Головна мета святкування – нагадати кожному громадянину, що захист Батьківщини – це найвищий обов’язок. А ще ми маємо пам’ятати про подвиги героїв, які в різні часи боронили свободу та незалежність нашої землі.

З метою формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, виховання глибокої поваги до воїнів , які віддали своє життя в ім‘я майбутнього, готовності служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, в усіх закладах освіти міста Ужгорода педагогами було проведено низку тематичних виховних заходів.

Один з таких заходів у ЗДО №29 - «Дивосвіт» відвідала начальник управління освіти Наталія Мухомедьянова. На святковий концерт запросили воїнів, учасників АТО, для яких маленькі вихованці підготували патріотичні пісні й вірші, а також подарували їм власноруч виготовлених паперових голубів.

У Лінгвістичній гімназії ім. Т.Г. Шевченка 10 жовтня 2019 року, до Дня захисника України, за сприяння ювенальної поліції Закарпаття, учні 3(7)-х класів разом з вчителями зустрілися та поспілкувалися з ветеранами-учасниками АТО. Микола Марчишак та Роман Трубін поділилися непростими спогадами про перебування на Сході України, зокрема про оборону Донецького аеропорту, бої за Іловайськ, перебування у полоні та відповіли на численні запитання гімназистів. Учні 4(8)-В класу долучилися до онлайн-уроку, за участі героя України Ігоря Гордійчука. Це був перший «Урок мужності» у форматі онлайн, проведений МОН спільно з Міноборони. Зокрема, на уроці йшлося про українську армію, подвиги військових та військові заклади вищої освіти.

В УЗОШ І-ІІІ ст. №15 на Пагорбі Слави вшанували пам'ять колишнього учня, учасника АТО - Оександра Попадинця.

В УЗОШ № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського 5-11-х класах провели години спілкування, для учнів 9-х класів проведено урок мужності «Слава незламним захисникам», який підготували учні 9-А класу з класним керівником Косачевич Я. І. 
"Все це заради вас, діти", - з такими словами звернувся до присутніх учасник АТО, підполковник Хода Л. , запрошені гості - ветерани корпусу "Азов" - показали, як розібрати АК-47, дали можливість учням одягнути бронежилет і відчути його вагу.

В УЗОШ І-ІІІ ст. №19 класні керівники провели виховні години "Від козаччини до АТО", учні 2-3-х класів УЗОШ І-ІІІ ст. №7 переглянули відео "Герої нашого часу" та виготовили голубів миру.

З 7 жовтня 2019 року в УЗОШ І-ІІІ ст.№8 триває декада патріотичного виховання. Учні 6-7 класів випустили стіннівки. Класні керівники 1-11 класів провели виховні години під назвою «Найкращі друзі козаків», «Ми роду козацького діти», «Козацькому роду – нема переводу», «14 жовтня – День захисника Вітчизни», «День захисників України: сучасне свято з історичними витоками». Учні також переглянули соціальний ролик до Дня захисника Вiтчизни. Крім того відбувся круглий стiл на тему "Чому потрiбно захищати Батькiвщину?", в якому взяли участь учні 10-11 кл. Провели флешмоб "Маленькими уроками до Великоi перемоги".Під час перерв школярі переглядали презентацii на тему "Украiнi - життя, а честь для себе". У всiх класах проведено години спiлкування.

В НВК «Престиж» з учнями початкових класів проведено виховні бесіди «Ми маленькі козачата», а в ЗДО № 31 "Перлинка" з вихованцями читали твори про службу в армії, грали в ігри на воєнну тематику, малювали на тему "Ми роду козацького діти" та виготовляли іграшки.

11 жовтня 2019 року в Ужгородській гімназії №14 відбувся благодійний ярмарок приурочений до Дня Захисника України. Зібрані кошти підуть на допомогу воїнам в АТО, батальйон "Донбас". Діти і батьки активно долучилися до цієї акції.

Тематичні виховні заходи, присвячені Дню захисника України було проведено також в Класичній гімназії, УСЗОШ І-ІІІ ст.№2, УСШ І-ІІІ ст.№3, УСЗОШ І-ІІІ ст.№4, УСШ І-ІІІ ст.№5, УЗОШ I-III 7, УЗОШ І-ІІІ ст. №9, УЗОШ І-ІІІ ст.10, БПЛ «Інтелект» – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 11, УЗОШ І-ІІІ ст. №12, Ужгородській гімназії №13, УЗОШ І-ІІІ ст. № Ужгородська гімназія № 16, УЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 – ліцей «Лідер», НВК «Гармонія», НВК «Веселка», НВК «Первоцвіт» НВК «Ялинка», НВК «ЗОШ І ступеня – ДНЗ «Престиж», СНВК «ЗОШ І ступеня – ДНЗ «Пролісок», НВК «ЗОШ І ступеня – угорськомовна гімназія», ЗДО № 1, ЗДО № 2, ЗДО № 6, ЗДО № 8, ЗДО № 15, ЗДО № 16, ЗДО № 18, ЗДО № 19, ЗДО № 20, ЗДО № 21, ЗДО № 26, ЗДО № 28, ЗДО № 30, ЗДО № 33, ЗДО № 36, ЗДО № 39, ЗДО № 42, ЗДО№43.
Вітаємо захисників зі святом і дякуємо за ваш подвиг!