Cпільне засідання Школи професійної адаптації молодого педагога.

Опубліковано: Лютий 17, 2022

Cпільне засідання Школи професійної адаптації молодого педагога.

26 вересня 2019 року в актовій залі УЗОШ І-ІІІ ст. №15 відбулося перше спільне засідання Школи професійної адаптації молодого педагога. Учасниками засідання були методисти методичного кабінету управління освіти, керівники Шкіл професійної адаптації молодого педагога відповідно до профілю та 76 вчителів-початківців міста Ужгород. 
Без сумніву, ключовою постаттю у сучасному освітньому процесі, духовним наставником учнів є вчитель. В.О.Сухомлинський писав: «Усе з чогось починається: школа – з порога, урок – з дзвінка, знання – з учителя». Від рівня його підготовки залежить якість освіти, рівень духовної культури суспільства. А в школі ХХІ століття працювати йому – молодому вчителю. 
Тема зазначеного вище заходу «В.О. Сухомлинський – молодому вчителю». На занятті вчителі-початківці дізналися про те, що ж таке педагогічна праця, як із маленької, ще нерозумної дитини зробити особистість?
Присутні працювали в групах, і кожна із них, трактуючи вислів В. Сухомлинського, виписувала пораду на пелюстці соняшника. Учителі дійшли висновку, що, ставши педагогом, треба постійно розвиватися, учитель мусить проводити роботу з батьками та корегувати їх вплив на дитину, не можна дозволяти собі травмувати дитячі душі. 
Завідувач методичного кабінету Даньків І.З. провела з присутніми вправу «Дискусійна карусель», де учасники Школи спростовували або підтверджували правильність вислову щодо учительської професії. Адже молодий учитель – це талановита, неординарна, багатогранна особистість, яка повинна повести за собою дітей, зацікавити до навчання.