Cемінар для практичних психологів закладів загальної середньої освіти

Опубліковано: Травень 18, 2023

Cемінар для практичних психологів закладів загальної середньої освіти
Через повномасштабну війну українці уже більше року перебувають у стані перманентного стресу. Наші громадяни демонструють високий рівень стійкості та витривалості, дивуючи цим увесь світ. Проте такі події накладають відбиток на психіку кожної людини. Щоб долати щоденний стрес та піклуватися про своє ментальне здоров’я, і діти, і дорослі, у тій чи іншій мірі, потребують підтримки. Велику частину такої допомоги забезпечують практичні психологи освітніх закладів.
З метою розширення компетентності спеціалістів у роботі зі сучасними технологіями психологічної допомоги управління освіти Ужгородської міської ради організувало семінар для практичних психологів закладів загальної середньої освіти міста на тему «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час війни».
Семінар відбувся 17 травня 2023 року в УЗОШ І-ІІІ ст. № 9. Завідувачка кабінетом практичної психології, соціальної роботи та моніторингу якості освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Валентина Шевчук, яка була запрошена на захід, провела з учасниками тренінгові вправи, під час яких спеціалісти набули навичок застосування методів відновлення почуття безпеки у дітей та дорослих, які пережили травматичні події, ознайомила з сучасними інструментами профорієнтації, що сприяють розвитку творчості та активності школярів та передала практичним психологам комплекти необхідного матеріалу для проведення такої роботи з учнями молодшої школи. Під час семінару шкільні психологи мали також можливість попрацювати з картковою настільною ігровою методикою «Коло безпеки», розробленою в рамках проєкту ГЦ «Волонтер» за підтримки представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Усі учасники семінару отримали комплект цієї ігрової методики для проведення просвітницько-профілактичної роботи з питань попередження насильства в своїх закладах.